Bernard - acteur


Bernard

Een plezante toneelervaring eind 2000 (in het toneelstuk "Tot Fuziens", geschreven door Gino Bruneel en Luc Deloof naar aanleiding van de fusie van het O.-L.-Vrouwehospitaal met het toenmalige CAZK Groeninge) bracht Luc, Wim en Bernard Kindt (°1954)  voor het eerst samen op de planken van OC de Vonke te Heule.

 

Naderhand kreeg Bernard in 2002 vanwege Luc het voorstel om zich bij hun toneelgroep aan te sluiten; een voorstel/vraag waar hij geen ogenblik aan twijfelde.

 

Naast het acteren draagt Bernard, in onderling overleg met alle andere betrokkenen, intussen ook zorg voor de (om een groot woord te gebruiken) "public relations" van de toneelgroep, zoals het maken van de Facebook-pagina, de website, de affiches, de toegangskaarten, het programmaboekje, enz...

 

Leuk aspect: Bernard beschikt over een volle baard, die vlot groeit. Dit geeft hem dan ook de mogelijkheid zijn baard op allerlei wijzen te (laten) knippen, desnoods enkel de snor te behouden of soms zelfs eens zónder baard op te treden. Wat hem het voordeel geeft, zonder al te veel moeite, zichzelf te transformeren tot een héél ander iemand; soms zelfs als complete verrassing voor zijn eigen echtgenote (wat echter niet echt in dank werd afgenomen :-)!

Ludo De Decker

B&B Stille Rust

2017

 

Jacques Spits

Vrijgezellen

2018

Paul Pastis

Een terraske...?

2019

Jos Van Poucke

D' 1ste viole

2020