2022 - Geef mie nen dag

Aanvankelijk besloten we met onze toneelgroep géén voorstellingen te plannen begin 2022. De coronasituatie liet ons niet toe om ‘met manieren’ te kunnen repeteren, waardoor we uiteindelijk afhaakten en alles (nog maar eens) een jaartje in de diepvries dropten.

We beloofden echter wel iets anders, zoals de voorstellingen van “Jezus is ontvoerd”, een samenwerking met De Lustige Slijters onder de naam “Twoape tegoare”, waarmee we op 19 december jl. toch een dikke 200 toneelliefhebbers een plezante zondagvoorstelling konden bezorgen.

Maar daarnaast hebben twee van onze spelers, Bernard & Luc, de (ontsmette) handen in elkaar geslagen en gewerkt aan een theatervoorstelling, die de titel meekreeg “Geef mie nen dag…”, waartoe we jullie maar al te graag uitnodigden.


Hoe is dit tot stand gekomen? Zoals eerder op onze website te lezen stond, werd Bernard in 2020 ziek, op zich uiteraard geen leuk gegeven. Maar met het positieve karakter dat hem typeert, heeft hij de kwade periode waar hij doorheen moest, van zich afgeschreven via ernstige én plezante cursiefjes, gericht aan zijn dichtste vrienden.

Eén van die vrienden deed hem, tijdens zijn revalidatieperiode, de suggestie om een theatermonoloog uit te schrijven, gebaseerd op deze cursiefjes. En dié suggestie heeft hij ter harte genomen.


Het resultaat kan je beschouwen als: authentiek, ontroerend en onverwachts humoristisch… Op heel eigen-wijze brengt Bernard het verhaal van het fysieke en mentale proces na zijn diagnose. Muziek en beeld verbinden de vertelfragmenten tot een monoloog die raakt. Nu eens heel herkenbaar, dan weer een blikopener, maar altijd recht uit het hart, recht naar het hart.Goeie vriend en mede-toneelspeler, Luc Eggermont nam de regie op zich, en samen hebben ze dit uitgebouwd tot een mooie theatervoorstelling van om en bij de 70’, die we in OC de Cerf te Gullegem voor jullie zullen brachten op 24, 25 en 26 januari 2022.


Door de toen geldende coronamaatregelen dienden we ons echter te beperken tot een publiek van om en bij de 140 personen (dus, spijtig genoeg, niét de 270 die we gewoon zijn om te kunnen plaatsen). We kozen er in dit geval dan ook voor om de bezoekers per bubbel (van maximum 6 personen!) te laten zitten, dus zónder tribune. We gaven de bezoekers ook nog mee dat hun Covid Safe Pass zou gecontroleerd worden aan de ingang van de zaal (mét identiteitskaart)! En gedurende de volledige voorstelling moest het mondmasker opgehouden worden… spijtig maar helaas!

Geef mie nen dag - 2022