2019 - Een terraske...

Een terraske...? - 2019

"Een terraske...?"... speelde zich af op (hoe kan het ook anders?) het terras van café C(hez) Laurent, waar diverse personages het terras sierden (of ontsierden, zoals je wil). Verschillende perikelen dienden zich aan, nogal overduidelijk op liefdesgebied. De plaatselijke serveuzes probeerden alles in goeie banen te leiden, maar dat lukte hen eigenlijk niet zo bijster goed. Ook cafébaas Laurent was nu niet direct de stoerste van 't gezelschap en zo bleven er eigenlijk maar twee gasten over die de boel moesten overeind houden/weten te redden, nl. Jeanneke en Polle, de twee clochards die letterlijk ageren vanaf de rand van... de maatschappij / het caféterras.

 

"Een terraske...?" stond garant voor een avondje zot amusement, waarbij je je makkelijk de dagelijkse zorgen even kon vergeten. Maar was dat onze bedoeling? Veneigens dadde!

 

We hadden weliswaar bij deze voorstellingen toch een wel woelige periode! Onze groep werd geteisterd door allerlei vormen van griep, verkoudheid, longontsteking, enz... waarbij nagenoeg niemand gespaard bleef. Enfin, we hebben er ons doorgeslagen en alles uiteindelijk tot een goed einde gebracht.


Klap op de voorpijl was toch wel het bericht dat onze Wim (Hoste) op de ochtend van onze laatste voorstelling opgenomen werd in het ziekenhuis. Op zich niets onrustbarends, maar toch voldoende om hem aan het ziekenhuisbed te kluisteren tot na het weekend! Voorstelling afgelasten was iets dat gelukkig niet onmiddellijk aan de orde was, door het feit dat zijn rol niet zó groot was. Marc, onze regisseur, heeft dan maar de rol op zich genomen, maar moest er dus wel in slagen om in enkele uren de rol in te studeren! En uiteindelijk bracht hij het er met brio van af! Chapeau, Marc!