Rita - actrice


Rita

Rita Cattebeke (°1957) maakt sinds 1996 deel uit van ons toneelgezelschap en heeft sindsdien jaar na jaar gestalte gegeven aan personages van allerlei slag: van revolterende losbol, over op wraak beluste echtgenote, tot bazige verpleegster, enz... 


Met of zonder pruik of valse tanden heeft zij er alles voor over, gewaagd of minder gewaagd, om haar personage goed in de verf te zetten en via de instructies van de regisseur, de tips van haar medespelers of eigen ideetjes een figuur naar voor te brengen die erg in de smaak valt van het publiek.


Leuk aspect: Rita heeft waarschijnlijk de meest uitgebreide fanclub van ons allemaal, als we de mail-adressen die we van haar doorkrijgen bekijken. Maar die fanclub wordt dol enthousiast en met kop en schouders voorafgegaan door haar eigen dochter Marieke, die als geen ander bepaalde teksten van haar mama (die zij beluistert tijdens het inoefenen thuis) weet te herhalen, zij het soms de minst propere eerst ;-). Marieke is dan ook door iedereen een graag geziene gast, die steevast jaarlijks de opbouw van het decor (én uiteraard ook de voorstellingen) komt bewonderen!

Patricia De Decker

B&B Stille Rust

2017

Lieve Defraeye

Vrijgezellen...

2018

Brigitte Pardot

Een terraske...?

2019

Corinne Deckmyn

D' 1ste viole

2020