2021 - Jezus is ontvoerd...

Jezus is ontvoerd... - 2021


Tegenwoordig (lees: december 2020) ontvangen jullie haast dagelijks berichten via WhatsApp, Messenger, Facebook, brief of mail dat allerlei evenementen, voorstellingen e.d. geannuleerd worden.


Met plezier konden we jullie echter aankondigen dat wij een tijdje terug een nieuw toneelkindje boven de doopvont hebben gehouden, genaamd: TWOAPE TEGOARE.


TWOAPE TEGOARE is een samensmelting van spelers van zowel onze eigen toneelgroep, als van De Lustige Slijters, die andere Gullegemse toneelkring, waar we al jaren een goeie vriendschapsband mee onderhouden.


En waarom we de koppen bij elkaar staken? Ewel, om jullie, toneelliefhebbers, een (al is het maar een klein) evenementje te kunnen voorschotelen om jullie toneelhonger toch ietwat te kunnen stillen! En vooral: een stukje theater dat wél doorgaat en (hopelijk) niet op 't laatste moment weer afgevoerd wordt. Voilà!


LET WEL! We hebben slechts één speeldatum, nl. zondag 19 december 2021Maar... we geven die dag wel verschillende voorstellingen, nl. om 10u00, om 11u30, om 13u30, om 15u00 en om 16u30Graag hadden we daarbij een mini-kerstmarktje óók georganiseerd, maar helaas zijn de coronamaatregelen van die aard dat dit niet kan.


Op deze zondag brengen we jullie in het Theatercentrum, Poststraat 15 te Gullegem, het hilarisch kerstverhaal "Jezus is ontvoerd!".


Onze bloedeigen Luc Eggermont schreef dit korte theaterstuk (20-25') en maakte een zeker niét alledaagse versie van het Driekoningen-verhaal, een versie die voornamelijk bestemd is voor een 12+ publiek (in de huidige tijden van corona geen overbodige luxe, lijkt ons).


Oké, 't is geen avondvullende komedie, maar we zijn vooral blij

jullie toch iéts te kunnen presenteren

  • ten eerste zodat onze eigen honger om te mogen spelen wat gestild wordt (er waren er al die het behoorlijk op de zenuwen kregen ;-),
  • en ten tweede omdat we toch héél blij zijn voor de eerste keer in de geschiedenis van het Gullegems amateurtheater jullie een mooie samenwerking te mogen aanbieden tussen onze beide verenigingen!

Dus zouden we zeggen:

KOMT DAT ZIEN... KOMT DAT ZIEN...!!!

v.l.n.r.:


Staand: Jan Maes, Rune Seys, Wim Quidousse


Zittend: Luc Eggermont, Wim Hoste, Christine Vroman, Denis Demeulenaere, Katty Demuynck, Bernard Kindt & Heidi Cottyn.