Hendrik - acteur

Hendrik

1985 was het jaar dat Hendrik Dendooven (°1959) voor het eerst voor groot publiek op de planken stond met het toenmalige toneelgezelschap 't Spoor in Heule.

 

Na enkele jaren richtte hij, om het toneelgezelschap nieuw en vooral jong leven in te blazen, de jongerengroep De Wissel op.

 

Toen plots 't Spoor ontspoorde bleef enkel nog De Wissel over. Hendrik bleef er jarenlang steun en toeverlaat en speelde er ook af en toe een rol, zeker als men een papa of opa nodig had.

 

Ondertussen is De Wissel ook een volwassenentoneelgroep geworden. Daar de keuze van toneelstukken Hendrik niet zo erg meer ligt (hij houdt meer van komische stukken), solliciteerde hij dit jaar bij onze toneelgroep, waar hij met open armen werd ontvangen.

 

Helaas moesten we vaststellen dat het bij zijn debuut is gebleven, aangezien hij uiteindelijk toch de voorkeur gaf aan "De Zingende Sterren" uit Waregem en het voor hem moeilijk werd om beide theatergezelschappen te combineren.

 

Leuk aspect: Hendrik debuteerde bij 't Neerdak als pastoor, in de theaterwandeling "Theater Lokaal - 950", waar hij een mooi aandeel in het grappige van deze voorstelling voor zijn rekening nam. Zijn eerder kleine gestalte vormde er niet alleen een opvallend, maar vooral leuk contrast met de 'lange' Hannes Soubry die hij o.m. als tegenspeler kreeg.

 

 

Pastoor

Theater Lokaal

2016

 

 

Amedee Dendooven

B&B Stille Rust

2017